Pofta de...

Ai observat ca se intampla sa ai cateodata o pofta "nebuna" de ceva... ciocolata, muraturi, paine prajita, cafea si altele. E cam acelasi mecanism natural de reglare pe care il intalnim la copii mici care mananca pamant sau refuza laptele. Sau la caini, care dezvolta o placere subita din a manca iarba.

Stim cu totii ca oamenii si animalele isi iau energia din alimentele pe care le consuma - energie chimica. Alimentele sunt transformate printr-un ansablu de reactii chimice, care au loc mai intai la nivelul aparatului digestiv si apoi la nivelul celulelor.

Computerul central, si anume creierul stie exact de ce mai e nevoie, ca tot organismul sa functioneze normal si atunci produce aceste pofte. Le spunem "nebune" - tocmai pentru ca nu avem nici o interferenta la nivel logic in aceasta industrie chimica.

Asadar deschid acum o serie de traduceri ale acestor pofte, pentru a explica de ce anume are nevoie organismul. Si am sa incep cu pofta cea mai des intalnita la femei:

CIOCOLATA - ai nevoie de fapt de MAGNEZIU, care se gaseste si in seminte si nuci crude (neprajite), legume si fructe.

Asa ca data viitoare cand ti-e pofta de ciocolata vei stii ce sa mananci, ca sa iti refaci echilibrul intern, fara sa te abati de la un regim de viata sanatos.

2 comentarii:

Carina spunea...

Asa sa fie oare?
Nu e si chestie de perceptie? Ideea, nu gustul de ciocolata?

A.T. spunea...

Da, ai dreptate. Publicitatea agresiva si ambalajul frumos ne-au indus aceeasta pofta de ciocolata.
Aici ma refer strict la poftele organice, ceea ce isi doreste corpul nostru - ceea ce ii lipseste din sistem.
Ca noi ne dorim ciocolata, pentru ca arata asa frumos si are gust asa bun, si am vazut-o asa frumos ambalata..., asta e cu totul alta poveste.
Voi scrie un post cu acest topic foarte curand.