Cum sa citesti carti Kindle online sau pe computerul tau


Probabil ca ai vazut deja video-ul despre cum sa iti faci cont la Amazon si cum sa citesti carti online, sau pe calculatorul tau. Daca nu ai vazut filmuletul, il poti vedea aici: http://www.youtube.com/watch?v=Ue_KRvZAZXU.

Ceea ce nu am aratat in filmulet este cum poti sa gasesti carti gratis Kindle si carti Kindle in romana. Iti voi arata imediat, dar mai intai hai sa vedem cum se poate citi o carte Kindle online sau pe calculatorul personal, pas cu pas.

  1. Mergi pe Amazon.com si iti faci cont. De pe pagina principala mergi in dreapta, putin mai jos de motorul de cautare al amazon-ului, unde scrie "Hello, Sign in / Your Account".
  2.  Mergi pe "New Customer / Start here", si iti apare o fereastra unde completezi adresa de email si o parola specifica pentru contul de Amazon. Bifezi "No, I am a new customer".
  3. Apesi butonul galben "Sign in using our secure server" si ajungi pe o pagina unde trebuie sa completezi Numele, sa mai scrii odata adresa de email si eventual sa iti schimbi parola, daca te-ai razgandit. ATENTIE: aceasta parola trebuie sa fie unica, DOAR pentru contul de Amazon. Deci nu folosi parola de la email!!!
  4. Apesi "Create Account" si Ai Cont Amazon!
Acum, ai doua optiuni: sa citesti carti online, sau sa citesti carti pe calculatorul personal (sau chiar pe telefonul tau, daca ai un smartphone)

Cum sa citesti carti Kindle Online

Pentru a citi carti Kindle online, trebuie sa mergi la adresa: http://read.amazon.com Acesta este un Cloud Reader - adica poti citi de oriunde te afli, de pe orice calculator cu internet. Tot ce iti trebuie este adresa de email si parola folosite la inregistrare.

Ca sa descarci carti Kindle, ai mai multe posibilitati:
  1. sa mergi la Kindle Store: Kindle eBooks si sa cauti in motorul lor de cautare ce titlu doresti
  2. sau sa mergi la adresa: http://www.ereaderiq.com/free/ unde gasesti TOATE cartile GRATIS de pe Kindle. Super, nu? (daca vrei sa mai afli o metoda de a gasi carti gratis pe Amazon, vizioneaza filmuletul de aici: http://www.youtube.com/watch?v=Ue_KRvZAZXU)
  3. adresa de mai sus nu mai este valabila, dar exista alte alternative:
O alta posibilitate de a vedea ce carti sunt gratuite la un moment dat, este sa mergi la adresa ASTA si sa alegi din meniul din partea stanga, ce categorie te intereseaza. Aceasta este lista cu cele mai bine vandute carti din fiecare categorie.

Deasemenea, daca vrei sa citesti carti Kindle gratis in romana, poti sa le descarci de AICI. Singura problema este ca aceste carti nu le poti citi pe Cloud Reader, ci ai nevoie de o aplicatie pe calculator sau telefon / tableta.

Pentru asta, va trebui sa descarci o aplicatie de pe Amazon, pentru aparatul pe care il detii. Aici gasesti adresa de unde poti descarca: Aplicatii de Citit Carti Kindle

Au aplicatii pentru:
Dupa ce ai descarcat aplicatia pentru dispozitivul pe care il detii, si ai cartile descarcate in format .mobi, nu trebuie decat sa deschizi cartea cu aplicatia Kindle. La Mac e foarte simplu - iau cartea si o trag peste iconita Kindle din bara. La PC cred ca acum se poate sa dai click dreapta pe carte si sa alegi cu ce program sa o deschizi. Am mac de prea mult timp, nu mai stiu exact cum se procedeaza cu PC-ul :)).

Daca ti-a placut micul meu tutorial si mai stii vreun site cu carti kindle in limba romana, posteaza un comentariu mai jos. Sper in curand sa fie din ce in ce mai multe carti in romana prezente pe Amazon, fie ele gratis sau nu.




4 comentarii:

Clau spunea...

Multumim pt info si ajutor :)

Aurel spunea...

ati fost de mare ajutor
,va multumesc si va transmit multa sanatate

carmen elena spunea...

Buna!

Ma ierti, desi tu ai explicat frumos si pe alocuri clar, nu inteleg cum ajung sa am cartile pe kindle?!
Abia l-am primit, inca nu l-am conectat la retea ci doar la calc, aveam cont pe amazon, mi-am instalat pe calc prog kindle ptr calc si vreo 2 carti dar de aici nu stiu incotro si cum sa le pun pe kindle.
Stii tu?

A.T. spunea...

Buna Carmen Elena!
Acest articol explica cum sa descarci si sa citesti carti Kindle, daca nu ai un cititor Kindle.
Din cate inteleg tu ai un cititor Kindle, pe care l-ai conectat la calculator. Trebuie sa te loghezi cu contul tau de pe amazon, si in mod normal toate cartile pe care le ai pe acest cont, iti vor aparea in cititor
Daca nu iti apar, poti sa intri pe amazon.com, te loghezi cu contul tau, in partea de sus dreapta unde scrie Hello, numele tau, si dedesubt Your Account - are o sageata mica in jos > Manage Your Kindle. Aici ar trebui sa iti apara toate cartile cumparate sau imprumutate.
In partea dreapta a fiecareia, ai un mic buton pe care scrie Actions cu o sageata in jos. Daca dai click pe el, ai o optiune Deliver to... Daca apesi pe ea, poti sa iti trimiti acea carte catre oricare dintre dispozitivele pe care ai instalata aplicatia Kindle, sau chiar pe Kindle reader.
Scrie-mi te rog, daca nu te descurci dupa pasii descrisi mai sus.
O zi buna!